VELIKI SKANDAL

Kako je Nikola Jokić objasnio sramno udaranje protivničkog igrača

Srbijanski centar se pokušao opravdati

Jokić: Čeka ga suspenzija. AGENCIJE

A. V.

9.11.2021

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić napravio je veliki skandal kada je s leđa udario suparničkog igrača Markifa Morisa (Markieff Morris) na meču protiv Majami Hita, zbog čega je zaradio momentalno isključenje.

Srbijanski as dobit će minimalno jedan meč suspenzije, a vjerovatno i više s obzirom na težinu incidenta. Naravno, uz novčanu kaznu.

Incident se dogodio dva i po minuta prije kraja meča, u trenutku kad aje Jokić već ostvario tripl-dabl, a Denver riješio pitanje pobjednika.

Poslije meča nerasploženi Jokić pokušao je opravdati svoj sraman potez, ponovivši više puta kako je to bio pokušaj zašite.

- Bio je to glup potez. Osjećam se loše... Bio je to prljav potez i želio sam da se zaštitim, ali nije trebalo da reagujem na ovaj način... Dešava se. Nije trebalo da reagujem zaista na taj način, ali moram da se štitim i bio je to samo trenutak reakcije i adrenalina - istakao je Jokić.

Jokićev potez izazvao je opći haos na parketu, a najbolji košarkaš Majamija Džimi Batler (Jimmy Butler) želio je da se obračuna s Srbijancem. Dok je trajao opšti metež na parketu, bijesni Batler je urlao na Jokića da se "nađu iza da se obračunaju".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.