ŠOKIRAO SVIJET

Jokić isključen zbog brutalnog nasrtaja na Morisa, čeka ga suspenzija i novčana kazna

Skandalozan potez srbijanskog centra

Piše: A. V.

9.11.2021

Denver Nagetsi savladali su sinoć Majami Hit s 113:96, a meč je obilježio skandalozan potez centra domaćeg tima Nikole Jokića s kraja utakmice.

Srbijanski košarkaš je u trenutku pomračenja svijesti s leđa namjerno udario protivničkog igrača Markifa Morisa (Markieff Morris) i zaradio momentalno isključenje.

Incident se dogodio na dva i po minuta prije kraja utakmice kada je Denver već riješio pitanje pobednika, a Jokić ostvario tripl-dabl (23 poena, 15 skokova i 10 asistencija).

Centar Denvera je očigledno bio isprovociran činjenicom da ga je Moris namjerno grubo faulirao dok je prevodio loptu. S izrazom bijesa na licu, Jokić se zatrčao prema Morisu, koji mu je bio okrenut leđima, i udario ga svom silinom ramenom.

Moris je pao na parket, gdje je i ostao da leži narednih nekoliko minuta. Drama je bila tolika da je na parket utrčala i medicinska ekipa sa nosilima, ali je košarkaš Majamija na kraju ipak sam ustao.

Majami je saopćio da je Moris zadobio povredu vrata, a trener Hita Erik Spolstra (Spoelstra) nazvao je Jokićev potez "opasnim i prljavim".

Jokića očekuje minimum jedan meč suspenzije i novčana kazna.

- Osjećam se veoma, veoma loše - rekao je Jokić, kako prenosi B92, nakon što je pogledao snimak i vidio kako je Moris žestoko udario od pod.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.