BOJKOTOVALI JE U ŠVEDSKOJ

Predstavnica Izraela na Evroviziji sprema se za vojsku: "To je moja misija"

Uprkos veoma dugim noktima, po kojima je između ostalog i prepoznatljiva, spremna je da barata oružjem

Eden Golan  - Avaz
Pjevačica Eden Golan - Avaz
Eden Golan - Avaz
Eden Golan - Avaz
Eden Golan - Avaz
E. Ag.

prije 2 dana


Eden Golan, predstavnica Izraela na ovogodišnjem takmičenju za pjesmu Evrovizije održanom u Švedskoj, sprema se za služenje vojnog roka u Izraelu.

- Još se nisam prijavila za vojsku, a kada se vratim sa Evrovizije, odazvat ću se prvom pozivu. Prve godine, kao povratnik, niste pozvani, ta godina je prošla i ja sam pozvana, ali moje služenje vojnog roka je odloženo zbog Evrovizije - rekla je ona dok je boravila u Švedskoj.

Prema njenim riječima, planira da se bavi muzikom u vojsci.

- Služenje vojnog roka je misija, a ja želim da idem na audiciju za vojne bendove - rekla je ranije.

Eden je otkrila i da je, uprkos veoma dugim noktima, po kojima je između ostalog i prepoznatljiva, spremna da barata oružjem.

- Mogu sve da uradim s ovim noktima. Apsolutno sve. Oprati sudove, staviti ogrlice, naušnice, pa čak i rukovati oružjem - rekla je ona za lokalne medije.

Podsjetimo, Eden Golan je prvobitno trebalo da nastupi na Pjesmi Evrovizije 2024. s pjesmom October Rain. Međutim, organizatori Pjesme Evrovizije zatražili su od Izraela da promijeni tekst pjesme jer su ocijenili da nosi političku poruku. Posljednja tri stiha trebalo je da se pjevaju na hebrejskom i odnose se na napade Hamasa prošlog oktobra.

Po tome su pjesmu nazvali Hurricane. Izrael je, prema glasovima žirija, bio 12. na listi sa samo 52 boda. Ali publika je Izraelu dala čak 323 boda, što je ukupno 375 bodova, a ova zemlja je na kraju završila na petom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.