NE PODRŽAVA NASILJE

Oglasio se Ričard Vilijams, otac proslavljenih teniserki, o incidentu Vila Smita

Vilijams bio vidno šokiran kada je ugledao da Smit odlazi na binu i obračunava se s Rokom

Ričard Vilijams i Vil Smit. Avaz

L. K. P.

29.3.2022

Ne prestaju reakcije o događaju koji je obilježio 94. dodjelu Oskara, kada je Vil Smit (Will Smith) izašao na binu i fizički napao voditelja Krisa Roka (Chris Rock).

Ričard Vilijams (Richard Williams), otac Serene i Venus Vilijams, prema kojem je snimljen film "Kralj Richard", za koji je Vil Smit (Will Smith) osvojio svog prvog Oskara u karijeri, oglasio se o incidentu na bini. 

-Ne znamo šta se tačno dogodilo, nismo upoznati sa svim detaljima, no ne podržavamo nikakav oblik nasilja, osim ako nije u samoodbrani, medijima je poručio Čavoita Lesejn (Chavoita LeSane), Ričardov sin, ujedno njegov glasnogovornik. Lesejn je dodao da je njegov 80-godišnji otac bio vidno šokiran kada je ugledao da Smit odlazi na binu i obračunava se s Rokom.


Vil Smit sa sestrama Vilijams. Agencije

Šok nije krila ni Serena Vilijams (Williams), koja je dodjelu pratila uživo, a kada je samo kratko prokomentirala da joj hitno treba piće.

Samo dan nakon incidenta, nezabilježenog u svijetu Holivuda, Smit se izvinuo napadnutom Roku rekavši:

"Želio bih ti se javno izvinuti, Kris. Bio sam izvan sebe i pogriješio sam"

Film koji pokazuje put porodice Vilijams, posebno požrtvovnost, rad i ustrajne treninge sestara kako bi postale najznačajnija imena u svijetu tenisa, a koji je režirao sam Smit i odigrao glavnu ulogu u njemu, također je u sjeni nasilja kojem smo svjedočili na dodjeli Oskara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.