TAMNA STRANA HOLIVUDA

Nakon šamara: Vil Smit se izvinio Krisu Roku

Akademija filmske umjetnosti i nauka službeno počela istragu incidenta

Smit i Rok. Agencije

L. S. R.

29.3.2022

Vil Smit (Will Smith) izvinio se Krisu Roku (Chris Rock) jer ga je ošamario na dodjeli Oskara. Glumac je izvinjenje objavio na svom Instagramu.

- Nasilje u svim njegovim oblicima je otrovno i destruktivno. Moje ponašanje na sinoćnjoj dodjeli Oskara bilo je neprihvatljivo i neoprostivo. Šale na moj račun dio su posla, ali šala o  Džejdinom (Jade) zdravstvenom stanju bila je prevelika za mene i reagirao sam emotivno. Želim ti se javno izviniti, Kris. Nije bilo u redu i pogriješio sam. Neugodno mi je i moji postupci nisu ukazivali na muškarca kakav želim biti. Nema mjesta nasilju u svijetu ljubavi i dobrote. Također bih se želio izviniti Akademiji, producentima emisije, svim učesnicima i svima koji su gledali širom svijeta.


Želio bih se izviniti porodici Vilijams (Williams) i mojoj porodici "King Richard". Duboko žalim što je moje ponašanje zamrljalo ono što je inače bilo prekrasno putovanje za sve nas. Radit ću na sebi. Iskreno, Vil - napisao je Smit

Objavu je u dvadeset minuta lajkalo gotovo 800.000 ljudi.

 Akademija filmske umjetnosti i nauka osudila je Smitove postupke poručivši kako razmatra stvar.

- Službeno smo počeli istragu incidenta i istražit ćemo daljnje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom - poručili su iz Akademije.

Kršenja pravilnika mogu rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem iz Akademije, oduzimanjem nagrade ili suspenzijom za buduće nagrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.