SAOPĆENJE

Traži se mogućnost za proširenje kapaciteta Bijele tabije

Veliki interes za koncert 24. avgusta u Sarajevu

Bregović: Veliki interes publike za koncert u rodnom gradu. Arhiv

Avaz.ba

26.7.2019

Nakon što je rasprodat kontingent ulaznica za koncert Gorana Bregovića "Tri pisma iz Sarajeva" 24. avgusta na Bijeloj tabiji, saopćenjem se oglasio organizator ovog velikog muzičkog događaja:

- To ipak ne znači da nema nade za one koji na vrijeme nisu sebi osigurali mjesto u gledalištu na Bijeloj tabiji, jer organizator iznalazi mogućnosti proširenja kapaciteta. Od 1. avgusta kreće montaža tribina i uređenja prostora za prijem i smještaj posjetilaca koncerta, kada će se znati stvarni kapacitet prostora tvrđave Bijela tabija. Nadamo se da ćemo moći obradovati zainteresirane koji su na čekanju za kupovinu ulaznica iz dodatnog kontingenta. 

U saradnji s ministrom Adnanom Štetom, iz Ministarstva za saobraćaj KS dogovoreno je da se na dan održavanja koncerta uvede vanredan režim saobraćaja na prilazima Bijeloj tabiji, a kompanija "Centrotrans-Eurolines" će, također, osigurati vanredan broj kombibus vozila da zadovolji potrebu za prevozom posjetilaca koncerta u oba smjera, uz napomenu da će ga moći koristiti samo oni koji su u posjedu ulaznice za koncert.

Cijena prijevoza u oba pravca (Baščaršija - Bijela tabija - Baščaršija) je 5 KM, a karte će se pored prodajne mreže "Centrotrans-Eurolines" moći nabaviti i na prodajnim mjestima: biletarnica BKC-a i na platou Centra Skenderija - stoji u saopćenju organizatora.

Zvanični vizual koncerta. Promo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.