ZVIJEZDE

Šemsa Suljaković: Živim normalno, zato sam super sa mozgom

Za Bajram sam u Švedskoj, tu su mi sestra, brat, njihova djeca

Suljaković: Širom dunjaluka imam prijatelje, kad poželim, odem heftu, odmorim se

Piše: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

3.6.2019

Šemsa Suljaković (68) ovaj Bajram provodi u Švedskoj. Kako nam je rekla, nalazi se u malom mjestu Stregnesu, 90 kilometara od Štokholma.

- Tu su moji, brat, sestra, njihova djeca, unučad, komšije. Ima i našeg svijeta iz Bosne... Unajmimo prostoriju i tu se svi okupimo. Svako nešto pripremi i donese – govori nam Šemsa.

 Lijepo druženje

U Švedskoj se atmosfera ovog blagdana ne osjeti kao u Bosni i Hercegovini, ali kako nam kaže popularna pjevačica, ipak to bude lijepo druženje.

- Tu smo samo mi, između nas. Uži krug i fino mi to obilježavamo – dodaje Šemsa.

Što se tiče nastupa, Šemsa će 8. juna pjevati u Bernu i Švicarskoj, ali će ljetni period za nju biti prilično miran kad je posao u pitanju.

- Ne radim ljeti, malo se pazim. Ne mogu ja vrućine. Malo ću na more krajem jula, jednu sedmicu. Ne mogu ja nigdje dugo. A nisam od onih koji se hvale, avioni, kamioni, Dubai – iskrena je jedna od omiljenih pjevačica na ovim prostorima.

Ističe da se najbolje osjeća među svoja četiri zida te da, uprkos velikoj popularnosti u cijelom regionu, vodi veoma skroman i povučen žovot. Kaže da je njoj tako najljepše i najbolje.

- Sve se može normalno. Zato sam ja super sa mozgom. Ni u čemu ne treba pretjerivati – ističe Šemsa.

Spakujem kofere

Daleko od toga da ne voli putovanja, jer se naviknula na njih pjevajući na svim stranama svijeta. Obično bira destinacije gdje je ne poznaju.

- Kad poželim, odem negdje. Širom dunjaluka imam prijatelje. Odem heftu, odmorim se, niko me ne zna. Kod kuće, nit’ mi ko kašlje, nit’ mi plače. Naučila sam putovati, čim poželim, spakujem kofere – kaže Suljaković.

Ezan, TV prijenos i somuni

- Bajram u Sarajevu je, naravno, drugačiji nego bilo gdje drugo. Tamo su mi djeca, prijatelji.. Drugačije je, čuješ ezan, svi lijepo obučeni, ujutro na TV gledam prijenos bajram-namaza. Lijepa atmosfera, mirišu somuni. Bila sam u Sarajevu skoro cijeli ramazan i uživala – ističe Šemsa.




quote
<p>- Najbolje se odmorim kod svoje kuće u Sarajevu. Tu mi je najljepše - govori nam muzička zvijezda.</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.