PREDVIĐANJA

Danijelu Krejgu smiješi se Oskar za ulogu muškarca uvučenog u istopolnu romansu

Film je snimljen po poluautobiografskoj noveli Vilijama Burogsa, a Krejg glumi američkog iseljenika i ratnog veterana Villiama Lija

Danijel Krejg - Avaz
Omar Apolo - Avaz
Danijel Krejg I Rejčel Vajz - Avaz
Scena iz Fima - Avaz
Danijel Krejg - Avaz
I. B.

5.9.2024

Obožavateljice Džejmsa Bonda mogu biti potresene i uznemirene eksplicitnim scenama istospolnog seksa Daniela Krejga (Craig) u filmu "Queer" – a tračevi o snimku zapaljuju Lido na Veneciji.

Pet puta je Krejg glumio "agenta 007" u filmovima o Džejmsu Bondu.

Film je snimljen po poluautobiografskoj noveli Vilijama  Burogsa (William Burroughs) o opsesivnoj požudi, a Krejg glumi američkog iseljenika i ratnog veterana Villiama Lija, koji ima romansu s mlađim muškarcem, Eugeneom Alertonom, ovisnikom o drogama i otpuštenim vojnikom iz mornarice.

Novela je napisana između 1951. i 1953., ali nije objavljena sve do 1985. Veliki dio napisan je nakon smrti Burogsove supruge Đoan Volmer – koju je upucao u glavu tokom pijanke u Meksiko Sitiju.

Ova Danijelova uloga ga svrstava u jednog od favorita za američku filmsku nagradu Oskar.

To i potvrđuje i šef Venecijanskog filmskog festivala Alberto Barbera koji je rekao da vjeruje da je Krejg dao "ulogu života" u filmu "Queer", i dodao da bi se iznenadio ako britanskog glumca ne vidimo na dodjeli Oskara sljedeće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.