CIJELI PROGRAM

Sjajan program pripremljen za šesti dan SFF-a: Izdvojili smo filmove koje možete pogledati

Kao i prethodnih dana, projekcije započinju od 9:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, a traju do kasno u noć

Scena iz filma "Barton Fink". Screenshot

N. H.

21.8.2024

Raznovrstan program šestog dana Sarajevo Film Festivala, kao i prethodnih dana počinje od jutarnjih sati. Posjetitelje očekuje iznimno bogat izbor filmova na brojnim lokacijama.

Kao i prethodnih dana, projekcije započinju od 9:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, gdje će biti prikazan film "Redakcija" Romana Bondarčuka, koji će imati projekciju na istom mjestu i u 19 sati. 

Osim "Redakcije", u Narodom pozorištu ćete moći pogledati nekoliko filmova iz programa Takmičarski kratki, čije projekcije počinju od 12 sati. Među njima se izdvaja "Čovjek koji nije mogao šutjeti", koji govori o zločinu tzv. "VRS" kada su iz voza oteli 19 putnika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, a onda ih i ubili. 

"Shameless" Konstantina Bojanova (15 sati) i "Majka Mara" Mirjane Karanović od 21:30 sati. 

U kultnom Metalcu, odnosno Ljetnom kinu Coca-Cola, od 20:30 sati će se prikazivati "Barton Fink" braće Koen (Cohen), a u kojem glavnu ulogu tumači Džon Turturo. 

Kino "Meeting Point" će imati projekcije filmova u četiri termina. Od 12 sati "Julie je odlučila da šuti", od 15 sati "Vukodlak", od 18:30 "Toksično", te od 22 sata "Pojedi noć".

Na UniCredit Summer Screenu bit će prikazan "Svi vole Toudu", Nabila Ayoucha od 21 sat. Ovaj film će također biti prikazan u Ljetnom kinu Centar. 

U Ljetnom kinu Stari Grad i Ljetnom kinu Mostar prikazivat će se "Djeda mraz u Bosni" Emira Kapetanovića. Projekcija počinje u 20:45 sati. 

U kinu Novi Grad će biti prikazan "Disco Afrika: Malagaška Priča" Lucka Razanajaona. 

U Open Air Cinema Centar "Safet Zajko" bit će prikazan "Ka nepoznatoj zemlji", Mahdija Fleifela, kao i u MMC - Kino Ilidža. U centru "Safet Zajko" projekcija počinje u 20:30 sati, a na Ilidži od 21 sat. 

Kad je riječ o dječijem programu, u Pozorištu mladih prikazivat će se "Tartinijev Ključ" od 15 i "Reinas" od 17 sati. U MMC - Kino Ilidža od 18 sati će biti prikazan film "Tri prijatelja", a u istom terminu će biti prikazan i u Dječijoj kući u Novom Sarajevu. 

U Ljetnom kinu Tuzla će od 20:30 sati biti prikazan "GYM" Srđana Vuletića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.