ITALIJANSKA RASKOŠ I STIL

Tri bezvremenska stajlinga Šeron Stoun sa Sicilije koja možete nositi sa 16 ili 66

Šeron Stoun bila je ovih dana glavna zvezda Taormine, a njen stil bio je posebno upečatljiv.

Šeron Stoun. Instagram

I. B.

21.7.2024

Čuvena glumica Šeron Stoun bila je zvjezda Sicilije tokom ovogodišnjeg Filmskog festivala u Taormini, gdje joj je uručena zlatna nagrada Karidi za životno djelo.

Šeron Stoun. Instagram

Ovim se Šeron Stoun priključila sjajnoj ekipi glumaca koji su ranije dobili ovu prestižnu nagradu, a među njima su Nikol Kidman, Sofija Loren, Robert de Niro, Tom Kruz, Ričard Gir, Izabel Iper...

Zanimljivo je da Šeron Stoun nije bila u Taormini još od 1992. godine, kada je održana premijera Niskih strasti, filma koji je njoj donio nevjerovatnu slavu, novac i ime na filmskoj sceni Holivuda.

Šeron Stoun. Instagram

Prilikom svoj pojavljivanja na Siciliji, Šeron Stoun je u nekolicini prilika pokazala nevjerovatan glamur svojih izdanjima, a najopaženija bila je predivna cvjetna haljina koju potpisuje Entoni Maras, italijanski dizajner.

Rječ je o haljini od satenske svile, s motivima isprepletanih ruža i predivnim slojevima za efekat nenadmašne elegancije.

Šeron Stoun. Instagram

Za Šeronina izdanja zadužen je njen stilista Paris Libi, koji s njom sarađuje od 1992. godine i zaslužan je za njena sjajna pojavljivanja na crvenim tepisima Amerike i Evrope.

Za samo primanje nagrade Karidi birala je divnu haljinu u crnoj i sivoj boji, na jedno rame i s efektnim perjem.

Njene kreacije su toliko bezvremenske da ih možete nositi gotovo u svakom uzrastu i za svaku priliku — od mature, do neke proslave, ili kao Šeron Stoun, na crvenom tepihu!

— Oblačim se tako da pokažem da sam sretna — rekla je Šeron Stoun davne 1994. i dan-danas se pridržava ovog modnog načela. Zato joj i uspjeva da sa 66 godina izgleda kao da ima barem 20 manje ili, svakako, da uspije da iznese bilo koji stajling koji zamisli!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.