FILMSKI FESTIVAL

Kćerka Katrin Denev vodit će svečanost otvaranja u Kanu

Kiara Mastrojani kćerka je glumice i glumca Marčela Mastrojanija

Kjara Mastrojani. Instagram

L. S. R.

19.4.2023

Glumica Kiara Mastrojani (Chiara Mastroianni, 51) bit će voditeljica svečanosti otvaranja i zatvaranja ovogodišnjeg 76. Filmskog festivala u Kanu, u čijoj je službenoj selekciji ove godine italijanska kinematografija u prvom planu. 

Od 16. do 27. maja

Kćerka glumačkih legendi, francuske glumice Ketrin Denev (Catherine Deneuve) i italijanskog glumca Marčela Mastrokanija (Marcello Mastroiannij) vodit će ceremoniju otvorenja 16. maja, kao i zatvaranje 27. maja.

Redovna posjetiteljica Filmskog festivala u Kanu i ključna figura francuske autorske kinematografije, glumica je 2019. godine osvojila nagradu u popratnom programu pod nazivom "Izvjestan pogled" (Un Certain regard) za ulogu u filmu "Chambre 212" Kristofa Honorea (Christoph Honoré), jedanaest godina nakon što je bila u sastavu žirija za izbor dugometražnih filmova u konkurenciji.

Utjelovljenje elegancije, odvažnosti...

- Ona je utjelovljenje elegancije, odvažnosti i inteligencije u kinematografiji otvorenoj cijelome svijetu -  ističu u saopćenju "Brut" i "France TV", službeni partneri festivala, koji će uživo prenositi ceremonije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.