RECEPT

Teleći rižoto u kojem je meso "meko ko duša" savršen je ručak

Teletinu narežite na komade srednje veličine i posoljenu dinstajte na poprženom luku oko pola sata

Teleći rižoto. Facebook

Z. K.

31.7.2024

Sastojci: 30 dkg teletine, so, 5 dkg ulja, 10 dkg luka, 40 dkg riže, 1 kašika paradajz pirea, supa ili prokuhana voda, 3 dkg tvrdog sira.

Priprema:

1. Teletinu narežite na komade srednje veličine i posoljenu dinstajte na poprženom luku oko pola sata, dok ne bude napola mekana.

2. Dodajte rižu, ponovo popržite i zalijte s toliko vode koliko ima riže i mesa. Umiješajte paradajz, dosolite i dinstajte 20 minuta bez miješanja. Kada je riža skuhana, sve posuti narendanim sirom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.