RECEPT

Juneće šnicle u saftu su mekane kao putar, a idealan su ručak

Meso isjeći na šnicle i izlupati ga kuhinjskim čekićem

Prijedlog za ručak. Facebook

Z. K.

31.5.2024

Sastojci: pola kilograma junećih šnicli, 2 glavice crnog luka, 2 mrkve, 2 veća krompira, 3 čehna bijelog luka, 150 ml neutralne pavlake, so, biber, 2 kašike brašna, peršun, ulje

Priprema:

1. Meso isjeći na šnicle i izlupati ga kuhinjskim čekićem. Posoliti, pobiberiti, pa uvaljati u brašno. 

2. Meso ispržiti na ulju s obje strane. Izvaditi šnicle pa ispržiti sitno isječen luk, mrkvu.

3. Vratiti meso, staviti malo vode i kuhati na tihoj vatri oko sat. Isjeckati krompir na krupnije kocke, staviti s mesom i povrćem.

4. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir se skuhao, dodajte pavlaku. Po želji stavite sjeckan peršun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.