RECEPT

Ukusan rolat od mljevenog mesa veoma dekorativno izgleda, a priprema se jednostavno

U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, bijelog luka u prahu, soli, bibera

Izbor za ručak. Facebook

Z. K.

19.7.2024

Sastojci: 700 g mljevene junetine, 1 luk, 8 jaja, 200 g prezle, 200 g svježeg kremastog sira, 100 g mocarele, 1 kašičica bijelog luka u prahu, so i biber po želji.

Priprema:

1. U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, bijelog luka u prahu, soli, bibera, prezle i jednog jajeta. Sve dobro promiješajte. Masu objedinite i ostavite jedan sat u frižideru.

2. Papir za pečenje malo pouljite i stavite u kalup za pečenje mesne pite. Rasporedite meso po svim stranicama kalupa, a u sredini ostavite rupu koju ćete ispuniti kremastim sirom i mocarelom. Sredinom poredajte kuhana jaja jedno do drugog, podignite meso s jedne i druge strane pa urolajte.

3. Zamotajte papir i pecite oko jedan sat na 200 stepeni. U posljednjih petnaestak mintua otvorite papir da rolat porumeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.