RECEPTI

Tortilje s piletinom

Na tavu stavite ulje, dodajte sos od čili papričica, bijeli luk, luk, malo koncentrata paradajza

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

14.2.2024

Sastojci: 350 g pilećih prsa, 200 ml čili sosa, 2 čehna bijelog luka, 1 crveni luk, 3 kašike koncentrata paradajza, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 4 cherry paradajza, 6 tortilja, kiselo vrhnje, suncokretovo ulje, so, biber.

Priprema:

1. Na tavu stavite ulje, dodajte sos od čili papričica, bijeli luk, luk, malo koncentrata paradajza, izrezanu papriku i cherry paradajz. Začinite pa dinstajte.

2. Piletinu izrežite i pecite na foliji na grilu. Kada je gotova, dodajte je u sos. Napunite smjesom tortilje, potom ih omotajte u aluminijsku foliju i ugrijte ih u rerni na opciji gril.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.