Meksička kuhinja na najukusniji način spaja domaću kuhinju i jednostavnost brze hrane. Enchilade su nadjevene kukuruzne tortilje prelivene umakom, a može ih se puniti svime i svačime.
Sastojci: 450 g nemasne mljevene junetine, 1 glavica luka, nasjeckana, 115 g zelene čili papričice, nasjeckane, 400 g crvenog umaka za enchilade, 120 g polutvrdog nemasnog sira, 8 tortilja, nasjeckani luk, svježi korijandar, guacamole, kiselo vrhnje, nasjeckana rajčica (po želji)
Priprema:
1. Pirjajte luk dok ne omekša pa dodajte meso. Kad je gotovo, iscijedite višak tekućine.
2. Dodajte zelene čili papričice, umak za enchilade i sir. Dobro promiješajte.
3. Stavite smjesu na tortilje i zamotajte ih. Složite ih u namašćeni lim za pečenje. Lakše će vam biti ako je preklop okrenut prema dolje.
4. Prelijte ostatak umaka za enchilade po tortiljama i pospite preostalim sirom.
5. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.
6. Prema želji dodajte nasjeckani luk, svježi korijandar, guacamole, kiselo vrhnje i/ili nasjeckane rajčice.