OSVJEŽAVAJUĆE

Brza torta s jagodama i piškotama

Poslastica za ljetne dane

Slasni zalogaji. Printscreen

E. Ag.

12.6.2023

Sastojci:

- 1 pakovanje piškota

- malo mlijeka

- 2 slatke pavlake

- 200 g šećera

- 2 kesice šlaga

- 600 g jagoda

Priprema:

Pripremite pleh ili tacnu na kojoj ćete redati sve što je receptom predviđeno. Stavite jedan red piškota, pa prelijte s malo mlijeka. U posudu sipajte kiselu pavlaku i 200 g šećera, pa izmiješajte tako da se šećer skroz istopi.

U drugu posudu umutite šlag. Jagode dobro operite i očistite od peteljki. Ako su mnogo krupne, isijecite na pola ili na četvrtinu.

Redajte piškote, fil s pavlakom, jagode, šlag, piškote, fil s pavlakom, jagode i završite šlagom.

Cijeli postupak pripreme ne bi trebao da traje duže od 15 minuta, ali je potrebno da tortu ostavite nekoliko sati da stoji u frižideru kako bi piškote popustile i kako bi se sve lijepo sjedinilo.

Uživajte u fantastičnom okusu koji vam ova brza poslastica nudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.