Sastojci:
- 200 grama piškota
- 500 ml slatke pavlake
- 200 ml neutralnog krem sira
- 200 ml kuhane kafe
- 2 kašike (smeđeg) šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika ekstrakta vanilije
Priprema:
Pomiješajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanilije, pa dobro umutite mikserom, sve dok se ne zgusne.
Dodajte krem sir u ovu smjesu i nastavite da mutite dok se lijepo ne sjedini.
Obložite kalup za torte pek papirom, pa umačite piškote u kuhanu kafu i redajte po dnu kalupa.
Podijelite pripremljeni kremasti fil na dva dijela, pa premažite jednom polovinom.
Ponovo umačite piškote u kafu i redajte.
Premažite ostatkom fila.
Ako vam je ostalo još piškota, možete poredati još jedan sloj, ali nije obavezno.
Pospite kakao prahom po želji.
Stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne, idealno tokom noći.