POSLASTICA

Bez pečenja i miksera: Ukusna torta s jagodama i bananama

Mnogi vole pojesti nešto lijepo i slatko, ali i ne da se zadržavaju previše u kuhinji kako bi to napravili

Potrebno je samo pomiješati sve sastojke i ostaviti tortu da se stegne. Printscreen

E. Ag.

3.5.2023

Potrebno je samo pomiješati sve sastojke i ostaviti tortu da se stegne.

Mnogi vole pojesti nešto lijepo i slatko, ali i ne da se zadržavaju previše u kuhinji kako bi to napravili.

Ukoliko ste jedni od njih, ovo je sjajan recept za vas.

Sastojci

- 500 g jagoda

- 2 banane

- 800 g keksa

- 50 g čokolade

- 4 kašike šećera u prahu

- 2 vanilin šećera

- 800 ml jogurta 3,2 posto mliječne masti

- 100 g čokolade za jelo i kuvanje

- 100 ml slatke pavlake

Priprema:

U zdjelu stavite izlomljen keks, jagode, isjeckane banane, šećer u prahu i vanilin šećer, kao i 50 g narendane čokolade. Dodajte jogurt, pa sve izmiješajte. Prespite u kalup za tortu, pa ostavite da se ohladi. Istopite čokoladu za kuhanje i pomiješajte je sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Sačekajte da se stegne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.