DANAŠNJI RUČAK

Jednostavno i brzo: Spremite integralni tart

Za nadjev umutite jaja pa im dodajte kiselo mleko, sir i so

Integralni tart. Printscreen

A. O.

19.2.2023

Recept koji vam danas predlažemo je integralni tart.

Sastojci:

Za podlogu:

140 g integralnog spelt brašna

140 g heljdinog brašna

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

150 g tikvice

100 g maslaca

50 g masti

Za nadjev:

3 jaja

350 g svježeg sira

180 g kiselog mlijeka

100 g svježeg špinata

1 kašičica soli

Priprema:

Narendajte tikvicu, pa joj dodajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, so, maslac i mast i umijesite tijesto da se svi sastojci sjedine.

Papir za pečenje pospite brašnom i pomoću oklagije razvucite tijesto u krug prečnika 30 cm.

Razvučeno tijesto zajedno sa papirom stavite u okrugli kalup za pečenje (28 cm), podignite krajeve uz rub kalupa, izbockajte tijesto pa kalup ostavite u frižideru da se hladi dok se priprema nadjev.

Za nadjev umutite jaja pa im dodajte kiselo mleko, sir i so.

Dobro promiješajte da se razbiju grudvice sira, a onda u smjesu stavite sitno isjeckan špinat. Uključite rernu da se ugrije na 180 stepeni.

Iz frižidera izvadite kalup i u njega sipajte nadjev. Tart stavite u rernu i pecite oko 30 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.