RECEPTI

Pita od piletine

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje

Prijedlog za ručak. BBC FOOD

Z. K.

27.1.2023

Sastojci: 1 pakovanje lisnatog tijesta, 2 mladog luka, 400 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kokice, so, biber po ukusu, 200 g gaude narezane na kockice, 2 kašike kukuruznog brašna, 1 kašika običnog brašna, 200 ml pilećeg temeljca, 1 jaje za premazivanje.

Priprema:

1. Ugrijte rernu na 200 stepeni. Na tavi kratko popržite mladi luk i bijelo meso. Podlijte temeljcem i dodajte kukuruzno i obično brašno. Posolite i pobiberite po ukusu.

2. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite razvaljano lisnato tijesto i sa svake strane izrežite trake do pola.

3. Fil rasporedite po sredini i trake preklopite. Razmutite jaje i premažite pitu. Pecite 25 – 30 minuta, do zlatno žute boje.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.