HRVATSKA

Otok Murter: Idealna destinacija za godišnji odmor iz snova

Volite li aktivan godišnji odmor uživati možete u pješačenju, biciklizmu, ronjenju, paintballu, kajakarenju, ribolovu, odbojci na pijesku

Otok Murter. AGENCIJE

A. F.

8.6.2022

Udaljen svega 6 metara od kopna, povezan mostom u Tisnom, ovaj sjevernodalmatinski otok godinama je omiljena destinacija sve većeg i većeg broja stranih i domaćih turista. 

Počeci turizma datiraju još iz davne 1923. godine kada su u maleno mjesto u Tisno organizirano stigli prvi turisti iz Češke.

Otok Murter sastoji se od četiri turistička naselja: Murter, Betina, Tisno i Jezera. Gotovo čitav otok prekriven je borovom šumom koja stvara osvježavajući prirodni hlad, idealan za izležavanje i bijeg od sunca nakon kupanja u kristalno čistom moru.


Daleko najpopularnija plaža na otoku, ali i u cijeloj Šibenskoj rivijeri nalazi se u uvali Slanica. 

More je tirkizno-plavo, plaža je pješčana okružena brojnim popratnim sadržajima poput restorana, kafića, dječjih igrališta, vodenih tobogana. Vrlo je plitka te je idealna za malu djecu, ali i neplivače.

U stvarnosti cijeli otok Murter zapravo predstavlja jednu veliku i cjelovitu plažu koja se transformira iz pješčne u betonsku, iz mirne u punu ritma i dobre zabave što najviše odgovara mlađoj populaciji. 

Postoje i nudističke plaže i brojne skrovite uvale za sve ljubitelje osame i nudizma.


Volite li aktivan godišnji odmor uživati možete u pješačenju, biciklizmu, ronjenju, paintballu, kajakarenju, ribolovu, odbojci na pijesku…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.