MONTANA

Veterinari satima oživljavali smrznutu mačku: Pokazali kako sad izgleda

Dr. Jevon Klark iz klinike za životinje "Kalispell" rekao je kako Flufi, kad je dovedena u kliniku, nije pokazivala znakove života

Avaz.ba

8.2.2019

Veterinari u Montani oživili su mačku koja se gotovo smrznula do smrti nakon što je pronađena od glave do pete prekrivena snijegom i ledom.

Dr. Jevon Klark (Clark) iz klinike za životinje "Kalispell" rekao je kako Flufi (Fluffy), kad je dovedena u kliniku, nije pokazivala znakove života, a njena tjelesna temperatura nije se uopće registrirala na termometru. 

Veterinari nisu htjeli odustati od nje, no nakon dva sata korištenja tople vode i obloga temperatura joj je još bila niska pa su je odveli u kliniku za hitne slučajeve, gdje se nakon nekoliko sati napokon počela oporavljati.

Klinika je fotografije oporavka objavila na Facebooku, gdje su izazvale puno pažnje, ali i izazvale različite reakcije. Dok su mnogi hvalili reakciju veterinara, bilo je i onih koji su napali vlasnike mačke, za koju smatraju da nije trebala biti vani. No, veterinarka se s tim ne slaže.

Klark kaže kako je Flufi stara tri godine i uvijek je živjela vani. Živjela je izvan kuće kad su se uselili novi vlasnici i udomili je. Vlasnici mačke ne žele se identificirati, no Klark kaže da nisu napravili ništa krivo te da sumnja kako se dogodilo nešto zbog čega je mačka završila u takvom stanju.

- Pretpostavljam da se nešto traumatično dogodilo. Ili to ili je pala odnekud ili ju je nešto lovilo pa se ozlijedila. Nije se mogla vratiti na mjesto gdje se obično skriva - kaže te otkriva kako je vlasnici sad planiraju držati unutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.