TUZLANSKI KANTON

Propao šesti pokušaj prodaje “Muške vode”

E.Sk

20.9.2018

I šesti pokušaj prodaje kompleksa “Muška voda” na planini Konjuh kod Kladnja bio je bezuspješan. Na zakazanu prodaju nije se pojavio niti jedan potencijalni kupac, a saznajemo kako će biti zakazana i sedma prodaja ovog jedinstvenog kompleksa i da cijena neće biti manja od 1.870.000 KM.  

Agilni ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić svojevremeno nam je rekao kako ima plan za ponovno oživljavanje “Muške vode”, te da će on biti aktiviran ukoliko i na šestoj prodaju ne bude zainteresiranih kupaca.

Prva cijena kompleksa “Muška voda” iznosila je 3.8 miliona KM, a na posljednjoj zakazanoj prodaju cijena je spuštena na 2.058.000 KM. Na koncu posljednja ponuđena cijena za 66 duluma zemlje, hotel “Muška voda” i šest kancelarija neće se spuštatit ispod 1.870.000 KM.

Prije krvave agresije na BiH ljekari su pacijentima sa srčanim tegobama izričito preporučivali boravak na „Muškoj vodi“, a kondicioni dio priprema u tom jedinstvenom prirodnom ambijentu obavljele su i mnogobrojne sportske ekipe.

Nažalost u postratnoj BiH kompleks „Muška voda“ nikada nije vratio stari sjaj. U dosadašnjem dijelu stečajnog postupka oko 900.000 KM se usmjerilo na saniranje dugovanja prema radnicima. Potraživanja, pored radnika, imaju dobavljači, porezne uprave i drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.