SARAJEVO

Sve spremno, Trebević opet "silazi" u grad

F. M.

5.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Foto: A. Durgut

U Vijećnici u Sarajevu održana je konferencija za medije, na kojoj je gradonačelnik Abdulah Skaka pojasnio na koji način će Gradska uprava obilježiti svečano otvaranje Trebevićke žičare.

- Sutra je 6. april. Veoma važan dan za grad Sarajevo. Pamtit ćemo ga i po tome kada u funkciju stavljamo sarajevsku žičaru. Veoma mnogo energije je uloženo u ovaj projekt kako bismo ispunili naše obećanje koje smo dali građanima. Još jednom hvala porodici Offerman, koji su donirali značajna sredstva za naš grad i žičaru. Zahvaljujem svim vijećnicima Gradskog vijeća koji nijedne sekunde nisu sumnjali da ćemo sutra staviti u funkciju Trebevićku žičaru - izjavio je Skaka na početku obraćanja. 

Aktivnosti počinju današnjom izložbom "Uspinjača".

- Veoma interesantno će biti posjetiti tu izložbu. U 11 sati puštamo u rad žičaru. Pozivam građane da u 14 sati dođu na svečanu panoramsku vožnju žičarom. Otkrit ćemo i ploču objekta koji se nalazi iznad, a koji će nositi naziv "Ramo Biber", jer moramo poštovati ljude koji su izgubili živote braneći ovaj grad. To je ujedno bilo i želja gospodina Offermana - dodao je on, ističući kako će niz ulicu Sarači biti postavljena izložba fotografija "Uspomene". 

- Ta izložba je specifična jer su u njoj učestvovali sami građani - dodao je Skaka.

Kako je kazano na konferenciji, Sarajevo će sutra biti domaćin 30 stranih delegacija, uključujući gradonačelnike Beča, Ankare, Ljubljane, Dubrovnika, Zagreba...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.