BLAGDANI

Trebinje: Katolički vjernici proslavili Uskrs

P. M.

1.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Vjernici rimokatoličke vjeroispovijesti koji žive na području župe trebinjske, prisustvovali su jutros Svetoj uskršnjoj misi, u katedrali Blažene Djevice Marije u Trebinju, koju je služio don Ivo Šutalo, trebinjski župnik. 

- Katolici posljednja tri dana pred Uskrs, Veliki četvrtak, petak i Veliku subotu, obilježavaju kao dane najveće drame u historiji hrišćanstva, a to su dani kada je Isus Hrist podnio muku za sve grešnike i sve ljude na ovom svijetu, bez obzira na vjeru, naciju i boju kože - istakao je don Šutalo.

On je u uskršnjoj poruci dodao da želi sretne uskršnje blagdane, mir u porodicama i da svjedoče uskrsnuće Hristovo među svim ljudima gdje god se kretali.

- Posebno želim čestitati Uskrs bolesnima i nemoćnima koji u svom tijelu trpe patnju, kao što je Isus podnio svoju muku na Veliki petak. Od srca, svima vama vjernicima, koji danas slavite, čestitam Uskrs i neka vam donese blagoslov i radost u životu. Isto tako želim Božiji blagoslov svim drugim, i ljudima i nacijama i vjerama. Neka im Gospodin uskrsli bude blagoslov i neka u njihovom životu bude radost i neka ih Božija sreća i Božiji blagoslov uvijek prate - istakao je don Šutalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.