ALFA TV

Alfa INFO/ U BiH je počela izborna kampanja za predstojeće lokalne izbore, koja će trajati do 5. oktobra, kada počinje izborna šutnja

Glavni grad Bosne i Hercegovine suočava se s ozbiljnom krizom vodosnadbijevanja koja utječe na svakodnevni život njegovih stanovnika

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

6.9.2024

- Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine u Sarajevu s predsjedavajućim Doma naroda BiH i predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem. Razgovarano o najaktuelnijim političkim i socioekonomskim pitanjima u zemlji, uključujući funkcionalnost države.

- Suđenje predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku bit će nastavljeno 18. septembra, nakon što je uvažen zahtjev odbrane za odgodu. Ročište je trebalo biti održano 11. septembra. Međutim, Dodikov advokat Goran Bubić je saopćio da je Sud BiH uvažio zahtjev za odgađanjem obaveza koje Dodik ima taj dan.

- U Zagrebačkom naselju Sopot pronađena su dva beživotna tijela muškarca (71) i žene (60). Utvrđeno je da je riječ o bivšim partnerima te da je muškarac nakon što je ubio ženu počinio samoubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.