DRAGAN PRIMORAC

Kandidat za predsjednika Hrvatske: Ako nam Srbi i Crnogorci ne dostave podatke o masovnim stratištima, otežat ćemo im ulazak u EU

Ako je nešto slučajno u svemu ovome, Zorane Milanoviću, slučajan si ti kao hrvatski predsjednik, koji si slučajem na tom mjestu danas

Dragan Primorac. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

S. S.

8 sati

Kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatske Dragan Primorac obratio se na Općem Saboru HDZ-a u Šibeniku, gdje je kazao da neće dopustiti uništavanje Hrvatske, vrijeđanje hrvatskog čovjeka i svega dobrog što su napravili.

Poručio je predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću da mu je vrijeme da ide.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pružio je podršku Primorcu i kazao da je HDZ uz njega te dodao da očekuje pobjedu.

Rušenje digniteta

Primorac je naveo da je u kampanju krenuo kao čovjek koji ne može posmatrati podjele, razdor i neistine te Zorana Milanovića, za kojeg smatra da ruši dignitet Hrvatske, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

- Nisam mogao posmatrati što se događa, odazvao sam se pozivu Andreja Plenkovića i svih vas jer gledam Hrvatsku da se voli svojim djelima. Hrvatska se voli snagom znanja, mudrošću vođenja. Hrvatska se voli poštivanjem svakog čovjeka, a Milanović to nije činio i zato je vrijeme da ode. To mu je poruka danas - kazao je.

Dodao je da će se boriti za bolji život i standard svakog čovjeka, za dostojanstvo hrvatskih branitelja, za jaku i snažnu Vojsku Hrvatske, za partnerstvo s NATO-om i EU.

Mišljenja je da je važna saradnja s vladom te da će zbog toga insistirati na tome.

Naglasio je kako će jedna od prvih stvari kada uđe na Pantovčak biti vraćanje biste prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na mjesto gdje mu pripada - među hrvatske velikane, a za što je dobio veliki pljesak.

"Nije slučajna država"

Milanoviću je poručio i da Hrvatska nije slučajna država kako je naziva. 

- Ako je nešto slučajno u svemu ovome, Zorane Milanoviću, slučajan si ti kao hrvatski predsjednik, koji si slučajem na tom mjestu danas - poručio je Primorac svojem protukandidatu.

Dodao je da je Milanović omalovažio Hrvatsku vojsku jer načelniku Glavnog štaba OS Tihomiru Kundidu nije dao da na saborskom Odboru za odbranu kaže istinu te mu je i zbog toga vrijeme da ode, da "ode u prošlost kao bivši hrvatski predsjednik".

Dragan Primorac je istakao i da će mu borci kao novom predsjedniku Hrvatske biti trajna inspiracija te kako će tražiti da i zadnja žrtva Domovinskog rata bude identificirana. Naveo je i kako će kao hrvatski predsjednik od Srbije i Crne Gore tražiti da nam dostave sve podatke o masovnim stratištima koje još uvijek skrivaju. "Ako ne, otežat ću im ulazak u EU", poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.