STRAŠNI PRIZORI

Video / Prvi snimci s benzinske pumpe nakon velikog požara: Poginula jedna osoba, izgorjelo nekoliko automobila

Jedno vozilo se zabilo u parkirano auto koje je bilo spojeno na točionik za gorivo i odbilo se na auto koje je bilo na plinskom agregatu

Benzinska pumpa nakon požara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

3.9.2024

Vatra koja je progutala čitavu benzinsku stanicu na odmorištu Mosor Jug, tik uz autocestu A1, južno od Splita odnijela je i jedan život. 

Zbog strašnog požara koji je nastao nešto prije 18 sati još su tri osobe prevezene u splitsku bolnicu, a nekoliko je automobila izgorjelo.

- Iz KBC-a su potvrdili kako je svo troje zaprimljenih teško povrijeđeno, imaju opekotine po tijelu, a jedna je osoba u životnoj opasnosti, rekla je Kristina Bitanga glasnogovornica KBC Split za "Večernji".

Uviđaj koji bi trebao utvrditi šta se tačno dogodilo obavit će se kasnije jer se još nisu stvorili uvjeti da bi se pristupilo opožarenim vozilima i postaji, potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.


Međutim, svjedoci koji su se u vrijeme požara našli na toj benzinskoj postaji tvrde kako je buktinju uzrokovala teška nesreća. Požar je ugašen u svega sat vremena od izbijanja.

- Mislim da je izgorjelo pet vozila. Puno vozila, u svakom slučaju. Naime, jedno vozilo se zabilo u parkirano auto koje je bilo spojeno na točionik za gorivo i odbilo se na auto koje je bilo na plinskom agregatu. 

Više vozila se zapalilo, a ima i ozlijeđenih osoba. Tu su sve hitne službe i prizori su užasni i uznemirujući - kazao je svjedok za Dalmaciju Danas

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.