HRVATSKI MINISTAR

Grlić Radman o hapšenju "hrvatskog špijuna" u Beogradu: Ne znamo ko bi to uopće mogao biti

Vidimo neke reciklirane informacije od prošle godine, pojavljuje se neko ime, ali to se ne dovodi u vezu s Hrvatskom

Gordan Grlić Radman. Slavko Midzor/PIXSELL

FENA

27.8.2024

Navodno hapšenje "hrvatskog špijuna” u Beogradu nije u fokusu hrvatskih vlasti i ne znamo o kojoj bi to osobi uopće bila riječ, rekao je danas hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Srbijanski mediji u ponedjeljak su objavili da su vlasti na području Beograda uhapsile "hrvatskog špijuna" - što je kasnije je potvrdio srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i evropskih poslova (MVEP) objavilo je isti dan da nema saznanja o tom događaju niti je li se "uistinu dogodio”.

U nedjelju je pak na granici sa Srbijom na nekoliko sati zadržana i o raznim političkim temama ispitivana hrvatska pjevačica Severina, nakon čega se vratila u Hrvatsku.

Grlić Radman je u izjavi novinarima na marginama Konferencije ambasadora, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika u Zagrebu rekao kako tema "špijuna” nije u fokusu vlasti.

- Ne znam koga to u ovom trenutku zanima - rekao je hrvatski ministar i sadržaj svoje izjave prebacio na važnost današnje konferencije na kojoj se govori o "vrlo ozbiljnim temama” u „vrlo delikatnom trenutku u međunarodnoj zajednici”.

- Danas ovdje razgovaramo o važnim temama koje su u interesu Hrvatske, u interesu međunarodne zajednice, i ovdje su veleposlanici koji djeluju u svojim zemljama i koji trebaju dobiti smjernice, naputke, instrukcije.. To je važno - rekao je Grlić Radman o konferenciji koja je bila zatvorena za novinare.

Hrvatski ministar je kazao da se ne zna ko je navodno uhapšena osoba u Beogradu.

- Vidimo neke reciklirane informacije od prošle godine, pojavljuje se neko ime, ali to se ne dovodi u vezu s Hrvatskom - rekao je Grlić Radman.

Grlić Radman je kazao da hrvatske vlasti brine tretman prema Severni, "kao što ih zapravo brine sudbina svakog hrvatskog građanina, bez obzira gdje u svijetu”, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.