POLICIJSKA AKCIJA

Dačić objavio nove detalji o smrti Senada Ramovića

Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove, kazao je Dačić

Ivica Dačić. TV Prva

B. C. / Telegraf

18.8.2024

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zvanično je jutros, gostujući na TV Prva potvrdio da je Senad Ramović Becan noćas likvidiran u zajedničkoj akciji BIA i MUP-a na području novopazarskog sela Hotkovo.

- U pitanju je zajednička akcija BIA i MUP i VJT u Novom Pazaru - rekao je Dačić.

Teroristički akt

On je rekao da je u pitanju bila akcija hapšenja Becana, koji je bio u bjekstvu, poslije terorističkog akta kod ambasade Izraela u Beogradu.

Dačić je rekao da postoje informacije da je Becan nakon terorističkog napada pobjegao na Kosovo, ali da je noćas pronađen u Hatkovu.

- To je inače njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući. Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove - rekao je Dačić i dodao da je kuća u vlasništvu Becanovog zeta, koji je trenutno u zatvoru.

Pronađeni mačevi

- Prilikom hapšenja je pucao na policiju, ispalio je tri, četiri hica, i pripadanici jedinice su ga likvidirali - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je BIA locirala Becana, da su službe koordinisano reagovale i pripremale njihovo hapšenje.

- Ta akcija se desila sinoć kasno i ovo je sada zvanična potvrda - rekao je Dačić.

On je podsjetio da je nakon terorističkog napada na ambasadu Izraela kako je pokazivao snimke pretresa stana, to je bio Becanov stan.

- Sjećate se zastava i prizora uz ne znam koliko noževa, mačeva i svega ostalo što je pronađeno u stanu. On je nakon toga pobjegao, sada se vratio i zahvaljujući obavještajnim informacijama iz njemu bliskih krugova je locirano gdje se nalazi - naveo je Dačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.