CRNA GORA

Istraga okončana, Katnića ne prisluškuju u Spužu

Katnić je krajem prošlog mjeseca prijavio nadležnima da se njegova zatvorska ćelija prisluškuje

Milivoje Katnić. Vijesti.me / Boris Pejović

N. H.

14.8.2024

Ne prisluškuje se spuška ćelija u kojoj boravi bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, proizilazi iz odgovora Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, pišu crnogorske "Vijesti".

Iz institucije kojom rukovodi Duško Milanović, saopćeno je “Vijestima” da je državni tužilac odbacio prijavu tog pritvorenika protiv nepoznatih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), zbog krivičnih djela - zloupotreba službenog položaja i neovlašćeno prisluškivanje i snimanje.

- Obavještavamo Vas da je postupajući državni tužilac odbacio krivičnu prijavu M. K. protiv nepoznatih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i neovlašćeno prisluškivanje i snimanje. Državni tužilac je nakon obavljenog uviđaja i sprovedenog vještačenja našao da ne postoji osnovana sumnja da su izvršena prijavljena krivična djela, kao ni bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti - piše u odgovorima ODT-a dostavljenim listu.

Katnić je krajem prošlog mjeseca prijavio nadležnima da se njegova zatvorska ćelija prisluškuje, zbog čega je osnovni državni tužilac obavio uviđaj prostorije u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) gdje boravi.

“Vijestima” je tada iz podgoričkog Osnovnog tužilaštva objašnjeno da je taj posao odrađen nakon što su inicirali naredbu za pretres od strane nadležnog suda i da su prilikom uviđaja izuzeti tragovi i predmet koji će biti vještačeni ne konkretizujući o čemu se radi.

Prema nezvaničnim saznanjima, “Vijesti” tokom uviđaja skidana je i rasvjeta u ćeliji, jer je Katnić insistirao da bi uređaj za prisluškivanje mogao biti postavljen u sijaličnom grlu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.