PRODUŽEN MU PRITVOR

Crna Gora: Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ponovo štrajkuje glađu

Istom odlukom Vijeće Vrhovnog suda kojim je predsjedavala Vesna Vučković produžilo je pritvor, osim Milivoju Katniću, i Zoranu Lazoviću

Milivoje Katnić. Vijesti.me / Boris Pejović

Cdm.me

16.7.2024

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić od 14. jula je ponovo stupio u štrajk glađu, iz protesta zbog, po njemu nezakonite, odluke Vrhovnog suda te zemlje koji je prihvatio prijedlog specijalnog tužioca Miloša Šoškića o produženju pritvora za dodatna tri mjeseca, prenosi CDM.

Istom odlukom Vijeće Vrhovnog suda kojim je predsjedavala Vesna Vučković produžilo je pritvor, osim Milivoju Katniću, i Zoranu Lazoviću.

- Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Vesne Vučković kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Ane Vuković kao članica vijeća produžilo je pritvor okrivljenom Z.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, a M.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore - saopćio je Vrhovni sud 12. jula.

Inače, Katnić je 27. maja prekinuo štrajk žeđu. Uhapšen je 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, odnosno, specijalnog tužioca Miloša Šoškića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.