VRAĆALI SE S ODMORA

Novi detalji tragične nesreće kod Sjenice: Iz kuće se čuje samo plač, baka još ne zna da su joj sin i unuka poginuli

Održana je sahrana poginuloj djevojčici i Hasredinu, a potresni prizori ostali su, kako kaže, svim prisutnima urezani u glavi

Poginuli otac i kćerka u stravičnoj nesreći. Sandžak danas

N. H.

11.8.2024

Povrijeđena A.F. i stradali Hasredin Fehratović iz Sjenice, kako navodi Kurir, imali su petero djece, međutim, u sudaru u kojem je stradao Hasredin, poginula je i djevojčica, inače najmlađi član ove porodice.

- Djevojčica je imala samo dvije godine i dva mjeseca, tek je zakoračila u život, a nije ga ni osjetila. U Sjenici svi tuguju, oni su bili divna porodica, A. F. i Hasredin imaju tri kćerke i jednog sina, tačnije najmlađa kćerkica je nažalost preminula, a nije imala ni tri godine - rekla je za Kurir potresena komšinica porodice.

Nesretna porodica, podsjetimo, vraćala se s odmora iz Sarajeva, kada su na putu ka Sjenici doživjeli stravičnu saobraćajnu nesreću. Hasredinov sin je prošao bez ikakvih povreda, osim što je doživio veliku psihičku bol i traumu, a kako navode, a najstarija kćerka nije ni bila u kolima, ona je ostala kod kuće s bakom, s obzirom na to da je Hasredinova majka već u godinama sa zdravstvenim problemima zbog kojih se slabo kreće.

- Sin je bio s njima u kolima i preživio je sudar, nije zadobio nikakve povrede, ali nažalost gledao je kako mu umiru otac i najmlađa sestra. Inače, najstarija je tada ostala kod kuće s bakom, koja još uvijek ništa ne zna o tome, njoj su rekli da su svi u bolnici poslije nesreće. Žena je stara, teško bi podnijela to da su joj sin i unuka preminuli - dodala je sagovornica.

Inače, kako je ispričala komšinica, jučer je održana dženaza poginuloj djevojčici i Hasredinu, a potresni prizori ostali su, kako kaže, svim prisutnima urezani u glavi.

- Teško je bilo gledati sve to, sin i kćerka su morali na nogama da podnesu to što im se dešava. Sahranili su dvoje, a za majku i sestru se svi mole da se izvuku, a iz kuće se non stop čuje plač, tuga - kazala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.