OGLASIO SE

Dragan Primorac potvrdio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

Hrvatska treba promjenu, Hrvatska može i zaslužuje bolje

Dragan Primorac. Screenshot

S. S.

31.7.2024

Dragan Primorac je službeno potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske.

Učinio je to nakon spekulacija da će biti kandidat kojeg će podržati HDZ.

Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković je izjavio kako će HDZ danas donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu, odnosno, podršci kandidatu.

- Kad sam prije 15 godina svojom voljom napustio politiku, mislio sam da ona više neće biti dio mog života. Od tada svu svoju energiju usmjeravam prema svom ljekarskom pozivu, nauci, razvoju novih tehnologiji i, posebno, edukaciji mladih. I evo me sada, s odlukom da se kandidiram za predsjednika Republike Hrvatske jer Hrvatska treba promjenu. Hrvatska može i zaslužuje bolje - istakao je.

- Duboko sam uvjeren da najteža kriza koja se može dogoditi jednom narodu jest ona moralna koja ostavlja duboke tragove u svakom čovjeku. Ako se na krizu morala nadovežu podjele unutar toga istog društva nemoguće je napraviti ozbiljan iskorak u budućnost, a budućnost ovisi o tome što radimo danas. I nje nema bez snažnog, složnog i sretnog naroda. Kao predsjednik želim vratiti uzajamno poštovanje i uvažavanje u govoru i ponašanju u hrvatsko društvo, posebno u politiku i javni život - kazao je Primorac.

Dodao je da ne treba zaboraviti da predsjednik Hrvatske ima strogo definirane ustavne ovlasti, kao i ogroman autoritet.

- I baš zato predsjednik se mora ponašati onako kako bismo željeli da se ponašaju svi građani. On mora biti simbol zajedništva koji će pružati stabilnost i ulijevati povjerenje svim građanima u institucije hrvatske države. Predsjednik predstavlja i zastupa Hrvatsku u zemlji i inostranstvu, naša opredijeljenost zapadnim vrijednostima je neupitna kao i naša strateška partnerstva. S druge strane u zemlji predsjednik treba biti onaj koji povezuje sve bez obzira na političke, vjerske, nacionalne i druge razlike - kazao je Primorac.

Osvrnuo se i na vojsku kazavši kako je predsjednik Republike vrhovni zapovjednik, istaknuo njenu važnost za stabilnost zemlje.

- Politika je rad za opće dobro i bit ću najglasniji kada su u pitanju život i standard naših građana. Kao predsjednik ću učiniti sve da građani imaju život ispunjen blagostanjem i smislom, a Hrvatska mora postati država reda, pravde i prilika za sve - poručio je kandidat za predsjednika Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.