PREDSJEDNIK SEP-A

Marković: Izražavamo pijetet prema žrtvama genocida u Srebrenici

Sutrašnji dan sjeća nas na 11. jul 1995. godine kada se u Srebrenici dogodilo nešto što se nikada ne smije ponoviti

Duško Marković. Antena M

S. S.

10.7.2024

Baštineći univerzalne vrijednosti, kao stranka u nastajanju i jačanju, već gradimo prepoznatljivost oslanjajući se na evropske standarde, civilizacijske vrijednosti i kulturu sjećanja, saopštio je predsjednik crnogorske Stranke evropskog pokreta SEP Duško Marković.

- Sutrašnji dan sjeća nas na 11. jul 1995. godine kada se u Srebrenici dogodilo nešto što se nikada ne smije ponoviti. Sa dubokim pijetetom odnosimo se prema žrtvama zločina i njihovim porodicama. Pozdravljajući nedavno usvojenu Rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici i osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, naglašavamo našu posvećenoost prevazilaženju konflikata i stvaranju uslova za izgradnju društva progresa - napisao je Marković na mreži X.

Prema njegovim riječima osuda genocida i zločina uopšte, bilo sa koje strane da dolazi, civilizacijska je obaveza i neophodan uslov snaženju multietničkog i multikukulturalnog karaktera crnogorskog društva i njegove društvene kohezije, piše AntenaM.

- Zato upućujemo poziv Vladi i institucijama da se posvete kreiranju programskih sadržaja za sadašnje i dolazeće generacije, koje će se informisati, obrazovati i vaspitavati na aksiomu da je doprinos trajnom miru i progresu nesumnjivi prioritet u odnosu na konflikte, i da se stradanja više nikada ne smiju ponoviti - zaključio je Marković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.