SLUČAJ POTRESAO HRVATSKU

Milanović o smjeni Banožića: Oni koji govore da je ovo Plenkoviću došlo kao naručeno, to je bolesno

Premijer Plenković smijenio je ministra odbrane Marija Banožića nakon što je ovaj izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba izgubila život

Zoran Milanović. Goran Kovacic/PIXSELL

N. Č.

13.11.2023

Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović, komentarisao je aktuelnu temu u vezi s bivšim ministrom odbrane Marijem Banožićem i tragičnim posljedicama saobraćajne nesreće koju je izazvao.

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković, smijenio je Banožića nakon što je ovaj izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba izgubila život. Iako se Banožić, prema riječima doktora, ne sjeća nesreće, potvrđeno je da je ministar preticao u trenutku nesreće.

U komentaru ovog tragičnog događaja, predsjednik Milanović je jasno istakao ko je odgovoran. 

- U ovom groznom slučaju je sve jasno. Jasno je ko je kriv. Nije se moglo dogoditi da čovjek ostane živ, ostao je bez života, djeca bez oca i supruga bez muža. Znamo da je gospodin Banožić bio tamo gdje nije smio biti, ma i da je vozio 10 kilometara na sat. Ne želim mu ništa loše, već mu je dovoljno loše - izjavio je Milanović.

Milanović je također osudio tvrdnje da je Plenkovićeva odluka o smjeni ministra došla kao "naručena", nazivajući takve spekulacije bolesnima. Naglasio je da je nepravedno tvrditi da neko mora poginuti da bi ministar bio smijenjen.

Poginuli muškarac u nesreći bio je 40-godišnjak iz mjesta Privlake, otac dvoje maloljetne djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.