MULTIKULTURALIZAM

Milatović na svečanoj maturskoj akademiji Medrese “Mehmed Fatih”: Islamska kultura i tradicija neraskidiv su dio Crne Gore

Podrška djelovanju vjerskih institucija i škola, kakva je Medresa "Mehmed Fatih", važna je za očuvanje slobode vjeroispovjesti, kazao je Milatović

Milatović na svečanoj maturskoj akademiji Medrese “Mehmed Fatih” u Tuzima. Facebook

N. Aj.

17.6.2023

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je svečanoj maturskoj akademiji Medrese “Mehmed Fatih” u Tuzima održanoj jučer.

Tim povodom podsjetio je na bogato vjersko i kulturno naslijeđe.

- Svečana maturska akademija Medrese “Mehmed Fatih” u Tuzima bila je lijep povod da se podsjetimo koliko je važno njegovati bogato vjersko i kulturno nasljeđe Crne Gore i promovisati ideal zajedništva, uvažavanja i multikulturalizma kao neprikosnoveni temelj našeg društva - naveo je Milatović na društvenim mrežama.

Podijelio je i nekoliko fotografija.


Milatović je u svom obraćanju na svečanoj akademiji čestitao maturantima i poručio da treba da uče i da se usavršavaju, jer upravo možda "neko od njih sutra bude predsjednik ili predsjednica Crne Gore".

- Islamska kultura i tradicija, neraskidiv su dio naše države. Zahvaljujem na nemjerljivom doprinosu koji dajete na promociji multivjerskog sklada. Podrška djelovanju vjerskih institucija i škola, kakva je Medresa "Mehmed Fatih", važna je za očuvanje slobode vjeroispovjesti - kazao je Milatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.