POSLANICA SDP-A

Vuksanović-Stanković žrtva uvreda i prijetnji, sve prijavila policiji

Meta prijetnji poslanica SDP bila je i u aprilu i to na društvenoj mreži Twitter

Vuksanović-Stanković: I ranije bila meta besprizornih prijetnji. CDM

A. Č. / CDM

24.10.2022

Poslanica SDP-a u Crnoj Gori Draginja Vuksanović-Stanković sinoć je bila meta besprizornih uvreda, gnusnih poruka, mizoginije, prijetnji i poziva na nasilničko ponašanje prema njoj.

Kako je poslanica SDP-a kazala za CdM, njen privatni broj telefona neko je dodavao u više Viber grupa gdje kako bi ona mogla da čita poruke koje joj šalju. U porukama je bilo poziva na nasilje, poruka eksplicitno nasilne seksualne prirode.


Vandalske poruke

Zbog prijetnji i vandalskih poruka ona je kasno sinoć slučaj prijavila nadležnim organima, odnosno dala izjavu u policiji.

Vuksanović Stanković je za CdM kazala da je uznemirena zbog svega što se događa.

Ona je i ranije bila meta besprizornih prijetnji, a sve zbog svog jasno izraženog političkog stava.

Mediji su početkom godine pisali da su srbijanski ekstremisti pripremali napad na poslanicu Vuksanović Stanković, o čemu je policija obavijestila poslanicu.


Policijska zaštita

Meta prijetnji poslanica SDP bila je i u aprilu i to na društvenoj mreži Twitter.

Naime, osoba koja se na Twitteru predstavlja kao Predrag Simonović navodno iz Srbije ostavila je komentar na tvit Vuksanović Stanković u kojem je odgovarala lideru Socijalističke narodne partije Vladimiru Jokoviću.

- Draginja, moramo vas denacifikovat i dekomunizovat. K’o Rusi ove Ruse iz Ukrajine, što kažu da su Ukrajinci. Iako, Ukrajinci ne postoje, baš kao ni Crnogorci - naveo je u Twitteru ovaj korisnik.

Poslanica Vuksanović Stanković se i dalje nalazi pod policijskom zaštitom zbog kontinuiranih prijetnji koje traju duži vremenski period.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.