REGION

Rekao da ga je Hitler natjerao: Ubio brata i baku čekićem, pa im ispekao glave

24.3.2017

Slovenac Marko Abram (35) je u noći s nedelje na ponedeljak doživio potpuni psihički slom, a sve se završilo dvostrukim zvjerskim ubistvom. 

Prema prvim informacijama, Abram je uzeo čekić i brutalno ubio svoju baku Maricu (80) i brata Marija (31) u malom selu Lukovec. Oboje su spavali u svojim sobama, piše Alo.rs. Ali to nije sve.

Kako pišu mediji u regionu, familija je imala problema, otac je umro, a majka ih je davno napustila i odselila se. Nakon što ih je hladnokrvno ubio, Marko je otišao da spava!

U ponedjeljak ujutro se probudio, spremio doručak i jeo. Ponašao se kao da se ništa nije dogodilo.

Nakon što se najeo, ubica je otišao po “alat”. Uzeo je nož, sjekiru i ručnu testeru. Odsjekao je glave baki i bratu, uzeo ih i stavio u peć. Ispekao ih je.

Jedna glava izgorjela je toliko da su ostale samo kosti. Rastrojeni muškarac potom je počeo da sprema kuću u kojoj su živjeli, pa je pozvao policiju i rekao šta je učinio. Niko od komšija ništa nije vidio ni čuo.

U selu je desetak kuća, a familija Abram je bila prilično imućna. Bili su vlasnici nekoliko kuća. Stravičan zločin potresao je selo, ali i cijelu Sloveniju. Komšije sad pričaju da braća nisu bila složna...

U iskazu policiji ubica je pričao dosta nesuvislo i nepovezano, ali je jasno rekao da ga je neka viša sila natjerala da počini ovaj zločin.

Spominjao je Hitlera i Bibliju. Policija će istragom utvrditi šta je tačno pomračilo um Slovencu.

Satima su tražili oružje u kući i oko nje. Ubica je sve detaljno počistio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.