ŠESTI SARAJEVO FEST

Izvedena predstava "Svijet mogućnosti" Harisa Pašovića

“Svijet mogućnosti” prati niz likova u izvanrednim okolnostima uzrokovanim cerebralnom paralizom i autizmom

S predstave "Svijet mogućnosti" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. Novaković

prije 5 sati 14 minuta

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u četvrtak, 19. septembra, je izvedena predstava "Svijet mogućnosti”. Predstava je izvedena u okviru Sarajevo Festa. 

Ovo je pozorišna predstava o osobama s invaliditetom, njihovim porodicama i njihovim terapeutima. To je stvarnost koja pokazuje nevjerojatnu sposobnost ljudi da vole i da se žrtvuju. 

To je također svijet brojnih izazova i ponekad tragičnih ishoda. To je svijet u kojem je smisao života inkarniran na najjači mogući način.

“Svijet mogućnosti” prati niz likova u izvanrednim okolnostima uzrokovanim cerebralnom paralizom i autizmom. Priče koje se odvijaju pred nama su nevjerovatne. 

Oni nas tjeraju da razmišljamo o životu iz novog i iznenađujućeg diskursa i temeljno nas pokreću.Igraju: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa, Rade Perović.

Predstava je rađena u produkciji East West Centar, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Grad teatar Budva, Plesni centar Tala Zagreb

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.