PODRŠKA

Potpisan sponzorski sporazum između AS Holdinga i AJB DOC

Zahvaljujemo za podršku i dugogodišnje partnerstvo AS Holdingu, jednoj od najvećih prehrambenih grupacija u regiji

Sa sastanka. Fena

FENA

prije 7 dana

Dugogodišnje partnerstvo i saradnja AS Holdinga i Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) nastavlja se i na sedmom izdanju te manifestacije iz oblasti kulture koja se održava u Sarajevu.

Tim povodom je, u prostorijama Al Jazeere Balkans (AJB), upriličeno potpisivanje ugovora o sponzorstvu AJB DOC-a. Time AS Holding, Oaza i Vispak potvrđuju dugogodišnju podršku razvoju Festivala, koji okuplja značajne autore najkvalitetnijih dokumentaraca namijenjenih televizijskom emitovanju.

Sponzorski ugovor potpisali su direktor Al Jazeere Balkans Tarik Ðođić i predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić, u prisustvu direktora za razvoj i marketing AS Holdinga Ethema Numića, direktora AJB DOC Film Festivala Edhema Foče i Vedada Sejfića, direktora marketinga Al Jazeere Balkans.

Direktor AJB-a Tarik Ðođić istakao je zadovoljstvo obnovljenom saradnjom.

- Zahvaljujemo za podršku i dugogodišnje partnerstvo AS Holdingu, jednoj od najvećih prehrambenih grupacija u regiji. Uz takve partnere Festival ima obavezu da, iz godine u godinu, raste, ali i da opravda svoju međunarodnu reputaciju - rekao je Ðođić.

I predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić ukazao je na pozitivne aspekte podrške kulturnim manifestacijama.

- Posebno me raduje što možemo pomoći da kvalitetna dokumentarna ostvarenja, sa stvarnim i poučnim pričama, dođu do što većeg broja gledalaca. Iz takvih filmova, posebno u doba kad neke civilizacijske vrijednosti gube na značaju, možemo naučiti mnogo - poručio je Hrvić.

Sedmi AJB DOC Film Festival bit će održan od 13. do 17. septembra u Sarajevu, a tema je 'Justice?'. Publika će imati priliku pogledati 24 dokumentarna filma vrhunskog kvaliteta, među kojima su i dobitnici vrijednih nagrada i priznanja s međunarodnih festivala - saopćila je Aljazeera Balkans. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.