LIČNOST DANA

Esmir Bajraktarević: Dašak nade

U sivilo zvano fudbalska reprezentacija BiH mladi ofanzivac unio je živost

Bajraktarević: Vrlo dobar početak. N/FSBiH

9.9.2024

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je još jedan poraz. To je u posljednjim mjesecima, ponajviše od početka kvalifikacija za Euro, postala normalna stvar. Ipak, nije sve tako sivo.

Mladi krilni napadač Esmir Bajraktarević uspio je unijeti živost i pokazati da će biti dašak nade za budućnost bh. fudbala, barem što se tiče reprezentativnog nivoa.

Rođen u porodici Srebreničana, koji su se silom prilika preselili u SAD, Bajraktarević već duži period blista za Nju Ingland Revolušn u MLS-u. Upisao je on i debi za Sjedinjene Države, pa je tako BiH umalo ostala bez još jednog talenta. Srećom, taj susret je bio prijateljski, pa smo dobili još vremena da ga „ukrademo“ nazad.

Debitirao je protiv Nizozemske ušavši u igru u 68. minuti utakmice. Pet minuta kasnije, asistencija. I to ne bilo kome, svom idolu iz djetinjstva, u čijem dresu je šutirao na gol u viralnom videu, Edinu Džeki. Naš kapiten je brže-bolje pritrčao da mu čestita. A, kako ne bi, pa Bajraktarević je ušao i unio živost u izmrcvarenu igru naše selekcije, a onda još i poljubio grb na dresu.

Ovaj 19-godišnjak bi uskoro mogao put Evrope i na klupskom nivou, jer ovakvog dragulja, barem što se BiH tiče, odavno nismo imali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.