LIČNOST DANA

Novak Đoković: Jednostavno, najbolji

Porazio "Kralja šljake" u njegovom drugom domu i poslao poruku rivalima

Đoković: Jasan cilj. Anadolija

31.7.2024

Olimpijske igre u Parizu, sa svim svojim prednostima i nedostacima, uspijevaju da prirede spektakle kakvi su samo mogući na toj pozornici. Nevjerovatne predstave najboljih svjetskih sportista su, kao rijetko kad, svakodnevica. Ipak, jedna zvijezda posebno sija među ostalima koje su se sjatile u Grad svjetlosti. Novak Đoković je došao s jasnim ciljem u Pariz, a to je zlatna medalja - jedino odličje koje mu nedostaje u karijeri.

Na početku njegovog puta već je uspio pobijediti, bolje rečeno, pregaziti svog najvećeg rivala Rafaela Nadala. I to u njegovoj drugoj kući, na terenu "Philippe Chatrier", istom onom na kojem je Rafa 14 puta podizao trofej namijenjen pobjedniku Rolan Garosa.

Kada je s njim „počistio“ zemljani teren, u reakciji za medije je "ispalio" da "nisu braća", ozbiljan kao nikad dosad. I sasvim je jasno, ako dosad nije bilo, da je Novak najbolji teniser u historiji čovječanstva. Drugi su možda bolji za marketing, kao Federer ili Rafa, ali ako tražite surovog pobjednika, koji ne bira načine da preskoči prepreke, onda je Novak vaš čovjek. I bit će dok je svijeta i tenisa!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.