KOMENTAR DANA

Haranga protiv Selimovića

Selimović je na mjestu komesara ostao iznad svega profesionalac koji ne dozvoljava političko uplitanje u rad policije

Nusret Selimović. Avaz

Piše: Miralem Aščić

14.7.2022

Kako se aplikacija Sky dešifrira i pristižu novi podaci, sve je više članova organizirane bande koji su je koristili iza rešetaka, tako su sve žešći i brutalniji napadi na Nusreta Selimovića, policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo.

Prvi čovjek sarajevske policije već mjesecima je na udaru režimskih medija koji protiv njega vode neviđenu hajku.

No, njihovi napadi nisu slučajni. Smišljeno se pokušava zaustaviti rad MUP-a KS koji jedini ima podatke od Europola o Sky aplikaciji, a sve s ciljem da se zataška ko je od policijskih čelnika, kada i kako komunicirao s kriminogenim osobama koje imaju podebeo policijski dosje.

To je jedan od razloga što se Selimović želi pod svaku cijenu diskreditirati i ocrniti u medijima, ali na kraju i skloniti s ove pozicije. Prije nekoliko mjeseci propao je plan i za njegovu smjenu. Mjesecima se pripremao, ali je na kraju osujećen. No, oni kojima smeta ne spavaju.

Smišljeno i planski pišu se i dalje prijave tužilaštvima, bacaju spinovi... U cijelu priču umiješana je i stranačko-botovska hobotnica. Upregnuta je cijela brigada botova i kvazinovinara.


Miralem Aščić. Avaz

Nema dana da Selimović nije na tapetu medija koji su, kako stvari stoje, pod kontrolom obavještajne službe BiH i direktora Osmana Mehmedagića.

Narodna poslovica kaže "Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe", što najbolje oslikava zašto je Selimović postao nepoželjan policajac i komesar.

Ali, nasreću, njegov profesionalizam prepoznale su međunarodna zajednica i Ambasada SAD u Sarajevu. Erik Nelson (Eric), bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, na odlasku mu je uručio zahvalnicu.

Ova zahvalnica je priznanje za vodstvo i posvećenost građanima BiH i Američkoj ambasadi u 2020. godini.

Da je na pravom putu, potvrdio je novi američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy), koji je po dolasku Selimovića imenovao za heroja mjeseca.

Osim toga, Selimović je na mjestu komesara ostao iznad svega profesionalac koji ne dozvoljava političko uplitanje u rad policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.