BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Obama o Trampu: Kandidiraš se za predsjednika i prodaješ robu, on je "gospodin Opasni" prema Kini, osim kad je u pitanju zarada

Bit će tijesno ovdje u Viskonsinu, bit će tijesno u cijeloj zemlji

Barak Obama. AP Photo / Paul Sancya

S. S.

prije 3 sata 33 minute

Bivši predsjednik SAD Barak Obama došao je na skup u Viskonsinu kako bi pozvao birače da podrže Kamalu Haris na nadolazećim predsjedničkim izborima.

Pozvao je okupljene da izađu i glasaju što prije rekavši da "imaju priliku izabrati novu generaciju vodstva". Potvrdio je da je on već glasao poštom. 

Bit će tijesno

- Znamo da će ovi izbori biti tijesni. Bit će tijesno ovdje u Viskonsinu, bit će tijesno u cijeloj zemlji - poručio je.

Naglasio je da će biti tijesno "jer se mnogi Amerikanci još uvijek bore" zbog događaja posljednjih godina, kao što je pandemija koja je "prouzrokovala pustoš". 

- Razumijem zašto ljudi žele prodrmati stvari. Ono što ne mogu razumjeti je zašto bi itko mislio da će Donald Tramp prodrmati stvari na način koji je dobar za vas - naveo je.

Nema dokaza

Tvrdi da nema "apsolutno nikakvih dokaza da Tramp misli na bilo koga osim na sebe". Opisao je Trampa kao "78-godišnjeg milijardera koji nije prestao kukati o svojim problemima otkako je prije devet godina sišao tim zlatnim pokretnim stepenicama". Podsjetimo, Tramp se 2015. uspeo pokretnim stepenicama u Trump Toweru kako bi najavio kandidaturu za predsjednika.

- Kad se ne žali, pokušava vam prodati stvari - jeste li to primijetili? Ko to radi? Kandidiraš se za predsjednika i prodaješ robu - kazao je Obama. Želio je ismijati Trampove pokušaje prodaje tenisica i satova.

- Moja omiljena je Trumpova Biblija. Istinita priča. Na njoj je utisnuto njegovo ime - izdanje Donalda Trampa. Odmah pored Mateja i Luke - Donald. A ja ću vam dati jedan pokušaj da pogodite gdje su te Biblije napravljene - naglasio je Obama. Publika je uzvratila: "U Kini."

Uz ironičan osmijeh, Obama je zaključio: "On je gospodin Opasni prema Kini, osim kad je u pitanju zarada od nekoliko dolara."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.