INTERVJU ZA "FOX NEWS"

Kamala Haris najavila prekid Bajdenove politike

Haris je sugerisala da ankete pokazuju zamor od Bajdena i Trampa

Kamala Haris. AP

N. H.

prije 3 sata 55 minuta

Demokratska kandidatkinja na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u Kamala Haris (Harris) dala je intervju "Fox Newsu", inače TV kanalu koji je blizak republikancima. 

U 25-minutnom intervju, objavljenom nakon što je Haris održavla skup s više od 100 republikanskih dužnosnika u Pensilvaniji, rekla je da njeno "predsjednikovanje" neće biti nastavak Bajdenovog (Biden).

Glavni politički voditelj "Fox Newsa" Bret Bajer (Baier) ispitivao je Haris o nizu tema, uključujući imigraciju i prava transrodnih osoba. 

Haris je upitana i postoji li nešto što bi "učinila drugačija" od Bajdena, dok je Bajer pustio isječak aktuelne potpredsjednice u prethodnom intervjuu, kada je govorila da joj "ništa ne pada na pamet". 

- Da budem vrlo jasna. Moje predsjedništvo neće biti nastavak predsjedništva Džoa Bajdena i kao svaki novi predsjednik koji dođe na dužnost, donijet ću svoja životna iskustva, svoja profesionalna iskustva i svježe nove ideje. Ja predstavljam novu generaciju vodstva. Na primjer, kao neko ko nije proveo većinu svoje karijere u Vašingtonu, pozivam na ideje: bilo da su to od republikanaca koji me podržavaju, koji su bili pravi na pozornici sa mnom prije nekoliko minuta, i poslovni sektor i drugi, koji mogu doprinijeti odlukama koje donosim - kazala je Haris.

Bajer je ukazao i na ankete koje pokazuju da većina američkih građana vjeruje da je zemlja "na krivom putu". Upitao je Haris i zašto to govore kada je ona potpredsjednica od januara 2021. Haris je sugerisala da ankete pokazuju zamor od Bajdena i  Trampa (Trump). 

Također je primijetila da nekoliko visokopozicioniranih bivših članova Trampove administracije sada vjeruje da on nije sposoban služiti.

Bajer je upitao zašto, s obzirom na te kritike, Tramp ima podršku "pola zemlje". Dodao je: "Jesu li oni glupi?"

- Nikad to ne bih rekao o američkom narodu. I zapravo, ako slušate Donalda Trampa, ako gledate bilo koji od njegovih skupova, on je taj koji ima tendenciju poniziti, omalovažiti i umanjiti američki narod. On je taj koji govori o unutarnjem neprijatelju. Unutrašnji neprijatelj, koji govori o američkom narodu, sugerišući da će američku vojsku okrenuti protiv američkog naroda - kazala je Haris.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.