NAKON NOĆNOG NAPADA

Napadi dronovima tokom noći izazvali požare u Moskvi i Tverskoj oblasti

Nije bilo povrijeđenih niti prijetnje za rad Rafinerije nafte u Moskvi - naveo je Sobjanin

Napad Dronovima. AP

Anadolija

1.9.2024

Požari su izbili u glavnom gradu Rusije Moskvi i Tverskoj oblasti nakon noćnog napada ukrajinskih dronova u više regija, saopštile su lokalne vlasti u nedjelju, javlja Anadolu.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin potvrdio je da je u blizini Rafinerije nafte u Moskvi oboren dron.

- Nije bilo povrijeđenih niti prijetnje za rad Rafinerije nafte u Moskvi - naveo je Sobjanin na Telegramu.

Dodao je da je drugi dron oštetio tehničku prostoriju u rafineriji nakon što je oboren, što je izazvalo požar koji je u međuvremenu suzbijen.

U gradskoj četvrti Kašira, oko 100 kilometara južno od Moskve, presretnute su tri bespilotne letjelice dok su bile na putu ka elektrani Kašira.

Mihail Šuvalov, načelnik okruga, izjavio je na Telegramu da nema žrtava i štete, a snabdijevanje električnom energijom ostaje stabilno. Hitne službe su na licu mjesta.

U odvojenom incidentu, požar u okrugu Konakovo u Tverskoj oblasti ugašen je bez žrtava, objavila je ruska državna novinska agencija TASS. Snabdijevanje okruga plinom i strujom je navodno stabilno.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da je protivvazdušna odbrana tokom noći oborila 158 ukrajinskih dronova u regionima uključujući Kursk, Brjansk i Moskvu. Ukrajinske vlasti još nisu komentarisale ove tvrdnje.​​

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.