ARIZONA

A bili su rivali: Robert F Kenedi Džunior bio zvijezda na Trampovom stranačkom skupu

Da su mu demokrati dopustili da bude na listi na preizborima, lako je mogao pobijediti Džoa Bajdena, rekao je Tramp

Kenedi Džunior s Trampom na skupu u Arizoni. AP

N. Aj.

24.8.2024

Nakon što je obišao granicu SAD i Meksika, republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp (Trump) učestvovao je na stranačkom skupu u Arizoni. Zbog nesnosnih vrućina, stotinu okupljenih ispred dvorane zatražilo je ljekarsku pomoć.

Uz Trampa, zvijezda republikanskog događaja bio je bivši demokrat i potomak moćne američke dinastije Kenedi (Kennedy). Nezavisni kandidat Robert F Kenedi Džunior (Kennedy Jr.) objavio je da odustaje od predsjedničke utrke i pozvao svoje birače da podrže Trampa.

- Zadovoljstvo mi je ugostiti čovjeka koji je apsolutni šampion u vrijednostima koje dijelimo. Mislim da mnogi od vas nisu čuli za njega jer se ne voli gurati u prvi plan. Posljednjih 16 mjeseci Bobi (Bobby) je vodio izvarednu kampanju za predsjedničke izbore. Znam jer je nekoliko puta napao i mene, što mi se nije svidjelo. Da su mu demokrati dopustili da bude na listi na preizborima, lako je mogao pobijediti Džoa Bajdena (Joe Biden) - tim riječima je Tramo predstavio Kenedija.

Robert F Kenedi Džunior je poručio kako je najbolji način da se izgradi sigurna Amerika - obnova industrije i srednje klase. Okupljene je upitao:

- Zar ne želite predsjednika koji će nas izvući iz ratova i koji će ponovno uzdignuti srednju radničku klasu u ovoj zemlji?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.