KĆERKA TAJKUNA

Pronađena i posljednja osoba nakon potonuća jahte

Od 22 putnika i posade na brodu, 15 je, uključujući Linčevu ženu Andželu Bakares, spašeno nakon što su pobjegli u čamac za spašavanje

Hana Linč: Stradala zajedno sa ocem. Facebook

Dž. R.

23.8.2024

Ronioci su pronašli tijelo i posljednje osobe koja je nestala sa superjahte "Bayesian" koja je potonula kod Sicilije, saopćila je italijanska obalska straža.

Kćerka tajkuna

Hana Linč (Lynch, 18), kćerka britanskog tajkuna Majka Linča (Mike), posljednja je osoba koja je pronađena nakon potonuća, piše "Sky news".

Linč je proglašen nestalim zajedno sa svojom kćerkom, predsjednikom banke "Morgan Stanlei International" Džonatanom Blumerom, njegovom suprugom Džudi (Judy), advokatom Klifordom Čensom (Clifford Chance), Krisom Morvilom i njegovom suprugom Nedom, kada je jahta potonula oko pet sati ujutro po lokalnom vremenu u ponedjeljak.

Pet tijela je donijeto na obalu u malom ribarskom selu Portičelo.

Od 22 putnika i posade na brodu, 15 je, uključujući Linčevu ženu Andželu Bakares (Angelu Bacares), spašeno nakon što su pobjegli u čamac za spašavanje.

Tijelo Rekalda Tomasa, kanadsko-antigvanskog kuhara koji radi na superjahti, izvučeno je s lica mjesta u ponedeljak.

Danima tragali

Podsjetimo, na superjahti "Bayesian" tajkuna Majka Linča, koja je potonula u ponedjeljak kod obala Sicilije, u trenutku tragedije bile su 22 osobe, od kojih deset članova posade.

Ronioci su danima tragali za Linčom, njegovom kćerkom i prijateljima, koji su ostali zarobljeni u luksuznoj jedrilici, koja je potonula na dno Tirenskog mora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.